> Latat cokoliv na PROFESIONALNI urovni je taky nesmysl.
Pánové a > kamarádi nyní se zamysleme nad tímto výrokem !!
Kdybychom dělali > všechno tak,že budeme mít jeden PA,Mix,stejné mikráky,kapelu a vše krásně > uložené a jen se vždy přizpůsobíme zvukovým podmínkám,tak to bude skoro profi. > Tak to má většina uznávaných zvukařů,kteří mají vše zažité a jen pomalu a > postupně si vše doplnují,vylepšují atd.KDYŽ OVŠEM DĚLAJÍ JINOU KAPELU,NEŽ TU > JEJICH,TAK JEN PLIVOU , DĚLAJÍ NASCHVÁLY A KROUTÍ HLAVAMI A DÁL VŠICHNI VÍME. > Ano jsou vyjímky,ale je jich málo a víc jich nejspíše nebude.
V > našem případě je to hodně jinak !!
Nikdo v blízkém okolí nemá tolik > rozdílných akcí jako my.
Známe jednoho co je v Bojanovicích,má nyní úplnou > špičku na PA (Adamson,Meyer,Yamaha M7CL.) a má problém,že nestíhá a posílá na > různé akce vždy někoho jiného.
Jednoduše to rozjel velkou rychlostí a > nemyslel na zadní kolečka. No a kam tím mířím jistě víte. Nyní se zjistilo,že má > špičkovou techniku,ale jeho kolegové to nějak neumí prodat !!Tak tedy špičková > technika nezachrání vždy vše jen tak sama od sebe.
Tak jen s tím > "látáním na profi úrovni "je to docela složitější než se zdá A KVALITA PA NEMUSÍ > BÝT VŽDY A ZDALEKA ANI NENÍ NA PRVNÍM MÍSTĚ !! Aby vše zapadalo do sebe a nikdy > nebyl problém,to snad nejde ani u těch profíků. Otázka vždý zní,kolik lidí si > toho problému všimnulo a podle toho je vždy vše hodnoceno.
-Jedna > věc je mít špičkovou-například kytaru !!
-Druhá věc je umět si jí > naladit,aby nebyla přeřvaná,slušně zahrát ,trefit se do nálady publika...Tak to > bylo,je a bude neustále dokola.
Jen tak na závěr, ani Krampera tam > nemá vše stopro a někde má a musí mít určité kompromisy,které tají,protože nic > na světě není a nikdy nebude ideálně doladěno.
Tak bych se nebál > toho,poskládat PA z dobrých komponentů o kterých se ví,že nepojedou nadoraz a > již jsou odzkoušené,ale hlavně bude čas si je před akcí sladit !! Na akci je již > pozdě,i kdyby se jelo o Xhodin dříve.
To je ten problém !!! Kdy jsme > naposled před použitím nějaké sestavy tuto odzkoušeli co a jak? NIKDY.
/>
Víme jak dopadl Horyna předloni,když musel nečekaně a neplánovaně > zvučit ne venku,ale v Hale na Břestku? Kdo to upřesní? Měl špičkový aparát? Měl !!!
Kdo musí látat na profi úrovni?
-
- Mistr zvuku
-
- Administrátor
Re: Kdo musí látat na profi úrovni?
Tak, vyrok o látání jsem pronesl já.
Myslel jsem to přesně tak, jak je to tady napsané. Přijet na akci a přihodit o bas víc nebo míň, nebo bez nějákého měření hodit k jedněm basům ještě další, s úplně jinou charakteristikou...
Mám ale řesení:
Stačí jedna věc. Naučit se nějáké zaryté postupy, které nebudou trvat dlouho, budou použitelné kdekoliv a kdykoliv a nezabere to moc času. Pokud se všichni naučíme rychle a dobře sladit vršky se spodky PA, díky rychlému změření a sfázování, bude to o moc lepší. Potom už bude opravdu kombinace ES1.0 a ES1.5 + 21" bas použitelná.
Věřém, že pokud budeme mít zaběhlý systém, nebude problém za !! 5 minut !! sfázovat vršky, spodky a frekvenčně ořezat basy.
Chtělo by to prostě konečně začít využívat všech možností, které nám náš aparát nabízí.
update iLive na 1.83, kde je tato možnost zpožďovat basy, konečně se pořádně naučit pracovat s SUB výstupem, tahnout linku do subů u ES zvlášť a k 21" buď další výstup na iLive, případně interní Xover, který je u zesilovače již zabudován.
Myslel jsem to přesně tak, jak je to tady napsané. Přijet na akci a přihodit o bas víc nebo míň, nebo bez nějákého měření hodit k jedněm basům ještě další, s úplně jinou charakteristikou...
Mám ale řesení:
Stačí jedna věc. Naučit se nějáké zaryté postupy, které nebudou trvat dlouho, budou použitelné kdekoliv a kdykoliv a nezabere to moc času. Pokud se všichni naučíme rychle a dobře sladit vršky se spodky PA, díky rychlému změření a sfázování, bude to o moc lepší. Potom už bude opravdu kombinace ES1.0 a ES1.5 + 21" bas použitelná.
Věřém, že pokud budeme mít zaběhlý systém, nebude problém za !! 5 minut !! sfázovat vršky, spodky a frekvenčně ořezat basy.
Chtělo by to prostě konečně začít využívat všech možností, které nám náš aparát nabízí.
update iLive na 1.83, kde je tato možnost zpožďovat basy, konečně se pořádně naučit pracovat s SUB výstupem, tahnout linku do subů u ES zvlášť a k 21" buď další výstup na iLive, případně interní Xover, který je u zesilovače již zabudován.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.