bodový zdroj zvuku

Odpovědět
Tyl
Mistr zvuku

bodový zdroj zvuku

Příspěvek od Tyl »

http://www.music-store.cz/data/11_04_pr ... nd2011.pdf
"KV2 AUDIO
Pro našince bylo velmi zajímavé sledovat na venkovním předváděcím prostranství souboj výrobce špičkových reprosoustav z Milevska se zbytkem ozvučovacího světa. Firma nápaditého konstruktéra pana Krampery, která staví své know-how na využití principu bodového zdroje (oproti konkurenčním Line Arrayům s přímkovým/válcovým vyzařováním), poslala do arény svůj top systém VHD (=Very High Definition). S husitským heslem „proti všem“ se jihočeský výrobce rozhodl ukázat, že pro přenos zvuku na větší vzdálenost je podstatné detailní rozlišení aparatury, a nikoliv pouze vyšší hlasitost, a nutno přiznat, že se mu to, soudě dle velkého zájmu posluchačů, evidentně dařilo.

Předpokládám, že marketingoví manageři německéspolečnosti Cadenbach Acoustics, která měla tu smůlu, že se svou zvukovou prezentací nastupovala vždy po KV2, museli mít z celé situace hlavu poněkud ve smutku. Jejich line array totiž i přes své objektivní kvality zněl vedle českého výrobku nepříjemně ploše a zkresleně."
Citováno z clanku

EDIT: formatovani (admin)

Aidzi
Zvukař
Kontaktovat uživatele:

Re: bodový zdroj zvuku

Příspěvek od Aidzi »

Nějak Ti, Vlasťo, nefunguje ten úvodní link...
Aidzi
Tel: 739260346
email - i.c@email.cz

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Link uz je funkcni.

K souboji VHD vs LA. I pan Krampera ve svych propagacnich materialech k VHD zastinuje jiste detaily a dela z LA systemu "hracku pro deti, ktera nefunguje". Vse ma dve stranky. :)

Odkaz na forum, pro ty, kdo si chteji pocist je zde:
http://www.zvukarina.cz/forum/zvukova-t ... t3332.html
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Link už je funkční, ale Igor má pravdu, že včera nebyl, což ale není Vlasťova chyba.

Aniž bych měl čas pročítat něco na cizím fóru, můj názor z akcí, co jsem různě na vlastní uši slyšel:
VHD hraje opravdu o poznání líp než naše KV2 a rozhodně se s tímto systémem levné LA nedají rovnat. Ze všech LineArray, co jsem zatím kde slyšel s ním může soupeřit jen JBL VerTec nebo trošku míň Adamson. Jednobodový systém má problém na obrovské festivalové vzdálenosti, protože by lidi v předních řadách trpěli hlasitostí, takže na takových magalomanií je LA nutné. U našich akcí do cca 2000 lidí by VHD ale pravděpodobně zvítězilo.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

ano, link jsem opravoval ja, proto jsem napsal, ze je funkcni.

Taky si myslim, ze nektere nasazeni LA systemu je dosti zbytecne, ovsem funguji a maji sve opodstatneni. O tom, ze kvalitni bedna je pro nas vic, nez LA nepochybuji.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Aidzi
Zvukař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aidzi »

Trochu jsem si ten odkaz pročítal a pochopil jsem jedno... V případě opravdu velké akce se LA vyplatí (Masters of rock, Sázavafest apod.), ale v našich podmínkách asi nee... Tady by asi VHD měla vítězit... A pokud by to bylo velikostí akce něco víc, než je u nás obvyklé, tak si myslím, že i kdyby nedostačovaly VHD, tak se dají doplnit v "půlce trasy koridoru" KV2 s nastaveným spožděním.. Nebo se mýlím? ;)
Aidzi
Tel: 739260346
email - i.c@email.cz

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Tak do toho zpožďování bych se Igorku fakt nepouštěl. :-) Je sice fakt, že se to tak jednu krátkou éru dělalo (viděl jsem to osobně na Strahově někdy v roce 1993 na koncertu Guns n' Roses ), ale je to jeden obrovský problém. Všichni lidi, kteří nestojí v laině před podiem a vůbec všichni zboku různě kolem sektoru za zpožděnýma bednama mají smůlu a myslím nemusím vysvětlovat proč.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Jinak to ale opravdu tak funguje. :)

Chtel bych slyset ty VHD, nema je nekdo v okoli? Jak moc jsou silne a jak moc si poradi s "velkou" akci.
Co jsem slysel LA na Sazavafestu, byl jsem velmi prekvapen, co vse se s tim da delat a jak moc zalezi na zvukarovi. Proto nechapu, ze se lide (na jinych forech) porad dohaduji, jak je LA nedomyslene a celkove spatne.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

VHD má Jara Horyna z Brna http://www.dbservis.eu/ Tady je o něm zajímavý článek: http://www.redl.cz/Horyna/rozhovor.htm Já jsem na jeho VHD i hrál na Břesteckém pinklu, který pak končil koncertem kapely Vlasty Rédla a ten aparát hrál opravdu nezapomenutelně.

Odpovědět