Po mnoha testech můžu naprosto přesvědčivě prohlásit, že mikrofon Audio-Technica ATM 610
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=4706 je lepší než SM58. Testoval jsem to přes rok na stejném místě (klub U Tetoura) na stejný aparát,ale na 10ti akcích různých akcích - kolem 35 kapelách. Vždy byl na place jeden ATM 610 a zbytek byly SM58. ATM 610 je jednoznačně odolnější na zpětné vazby, ale hlavně srozumitelnější a průraznější. V rockové kapele se zpěvák s tímto mikrofonem lépe prosadí.
Náhrada za SM58 !! Testoval Vovak
-
- Mistr zvuku
-
- Mistr zvuku
Re: Náhrada za SM58 !! Testoval Vovak
Již několik desetiletí tvrdím,že SM58 je sice použitelný a vydrží,ale za ty prachy se vyplatí koupit raději ATM610. I kdyby se měla nějaká stovka připlatit.
Tyl
Tyl
-
- Administrátor
SM 58 je neuveritelne stary mikrofon, a kazdy zvukar vi, ze proste neni nic extra.
Zvlaste v mensich prostorech udela silenou paseku, sbira vsechno z okoli.
Klidne nechat SM58 na nastroje (ma to stejnou vlozku jako SM57) a vsem, co se budou pidit po svem "skvelem mikrofonu na zpev" musime proste vysvetlit, ze neni vsechno zlato, co se trpyti.
Zvlaste v mensich prostorech udela silenou paseku, sbira vsechno z okoli.
Klidne nechat SM58 na nastroje (ma to stejnou vlozku jako SM57) a vsem, co se budou pidit po svem "skvelem mikrofonu na zpev" musime proste vysvetlit, ze neni vsechno zlato, co se trpyti.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Jěště upřesnění.Klub , kde to stále ještě testuji, je dost malý a kapely mají vesměs Marshally tak nahlas, že je sice jakoby snímám, ale většinou to řve tak z podia, že jen malinko vytáhnu tu slabší, aby baly srovnané a jinak řvou jen z podia. ATM 610 je hyperkardioida. Míň vazbí z bočních směrů (hlavních beden) a naopak pokud má zpěvák jen jeden odposlech zepředu, může mít SM58 nahoru.
Mně osobně třeba vyhovuje SM58 právě pro to, že je to kardioida a s kytarou na krku pak můžu skákat a nemusím si tak moc hlídat polohu před mikrákem. Před tím jsem zpíval na superkardioidu AKG310 a tam mně dost vadilo, když jsem uhl do boku, hned to hodně změnilo barvu i hlasitost. Nicméně sólový zpěvák, který drží mikrák v ruce s tímto nemůže mít problém a pro hlasité kapely nebo zpěváky vybíhající mezi publikum je ATM 610 určitě lepší volba. I co se týče frekvenční charakteristiky a důrazu na detail se mi zdá lepší než SM58.
Mně osobně třeba vyhovuje SM58 právě pro to, že je to kardioida a s kytarou na krku pak můžu skákat a nemusím si tak moc hlídat polohu před mikrákem. Před tím jsem zpíval na superkardioidu AKG310 a tam mně dost vadilo, když jsem uhl do boku, hned to hodně změnilo barvu i hlasitost. Nicméně sólový zpěvák, který drží mikrák v ruce s tímto nemůže mít problém a pro hlasité kapely nebo zpěváky vybíhající mezi publikum je ATM 610 určitě lepší volba. I co se týče frekvenční charakteristiky a důrazu na detail se mi zdá lepší než SM58.
-
- Administrátor
Ja vim, Znam se s radkem Kucerou a U Tetoura jsem parkrat hral. Ale i tak neni velky problem nastavit odposlech z boku (Radek to ted resi s Shure Beta58A, kterou jsem mu schanel.) (Mimochodem, Honza Zdilna ma dovozce, ktery Betu 58A vozi do CR za 2300!!!!) A hyperkardioda, pripadne supercardioda zejmena U tetoura velmi pomuze, kdyz ej moc hudebniku a zpevacky / zpevaci stoji az pod podiem.
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Tak to znám můžu jen potvrdit. Existuje ještě jeden fígl na hyperkardioidu, pokud máš jen jeden odposlech před mikrákem. - Mikrák dáš do stojanu vodorovně (souběžně s podlahou) a nikoliv v ose vyzařování odposlechu jako běžně u kardioidy. Ale zpěváci nejsou naučení mít takhle mikrák, takže pokud si to s ním předem nedomluvíš, můžeš jen kdy si to předělá po svém. Co třeba úplně nesnáším je, když drží mikrák dlaní za kouli.
Mimochodem, ta Audiotechnika ATM610 je asi fakt dobrá, někdo ji tam na poslední akci ukradl.
Mimochodem, ta Audiotechnika ATM610 je asi fakt dobrá, někdo ji tam na poslední akci ukradl.
-
- Administrátor
Jo, Radek mi rikal, ze ji nemohl najit. Velmi me to mrzi. K Tetourovi prestavaji chodit lidi a jeste se tam krade....
To je dobry tip! diky.
To je dobry tip! diky.
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Řeknu to asi tak: Lidi přestávají chodit všude a krade se už taky všude. Stačí se podívat na naši vládu nebo prezidenta.
Toho mikráku je ale škoda, protože tam byl nejlepší. Mohl by se ale s vaší pomocí najít. Takových mikráků tady v kraji totiž moc není (každý si ujíždí na Shurkách). Osobně nevím o žádné kapele ani zvukaři, že by vlastnil ATM610. Takže prosím, kdyby jste někde na nějaké akci v okolí zahlídli tento mikrák http://kytary.cz/audio-technica-atm610/HN096368/, dejte vědět.
Toho mikráku je ale škoda, protože tam byl nejlepší. Mohl by se ale s vaší pomocí najít. Takových mikráků tady v kraji totiž moc není (každý si ujíždí na Shurkách). Osobně nevím o žádné kapele ani zvukaři, že by vlastnil ATM610. Takže prosím, kdyby jste někde na nějaké akci v okolí zahlídli tento mikrák http://kytary.cz/audio-technica-atm610/HN096368/, dejte vědět.