Vážení v Popovicích je to opravdu nádhera!!
Ještě vloni tam bylo staveniště a nikde nic, a nyní se to podobá malému ráji.
Svatba dopadla přijatelně,oba si řekli ano a Martin jen slintal...Uvidíme co zněj časem vyleze.
Sám se chválit asi nebude,ale velice se mu to líbilo. Nevím jestli nevěsta,nebo makléřka,nebo zvuk,který se mu podařilo nastavit...Uvidíme.
Jinak jsem se odpoledne stavil na Rock festu v Kunovicích a zrovna jsem se trefil do přestávky,když jedna kapela dohrála a chystala se další.
Tak jsem tam cca 20 minut čekal a když začali,nevydržel jsem ani dokonce první skladby.
Seděl vedle mě Švanyga a také jen kroutil hlavou nad první skladbou,kterou začínala kapela se zpěvačkou z Bratislavy.
Naprosto něco nezáživného,otřepaného,složeného z několika desítek skladeb různých kapel ,několik desetiletí nazpět.
Asi jsme toho už slyšeli moc a tak nám vše připadá od někoho okopčené.
Složit něco nového v dnešní době,co by zaujalo na první poslech je asi v okresních podmínkách nemožné.
Ano vyjímky se najdou,ale musí se na ně dlouho čekat a kdo ví kdy se dočkáme.
Všechno je to jakési ohrkané a neustále stejné.
Toš tak. Nebudte naštvaní,vy co to s vlastníma skladbama myslíte vážně,ale určitě dobře víte o čem to je.
Tak hola a nenechte se odradit tímto nepříjemným posudkem. Tyl
Svatba Popovice na výbornou,ale Rock fest...
-
- Mistr zvuku
-
- Administrátor
Re: Svatba Popovice na výbornou,ale Rock fest...
Tak prave jsem prijel z rock festu...
Jeste trochu omameny alkoholem musim napsat posudek.
Zvukar netusi, co jsou to kompresory a jak se pouzivaji. Kopak se mu celou dobu limituje na kompresoru, "ale na PFL je vse v nule, takze pohoda". Zvucil jsem prvni kapelu, moje kamarady z Druhe faze, verim, ze by se to dalo udelat o moc lepe, ale mel jsem na to malo casu a techniku jsem videl poprve(Kompresory a gate PreSonus + na analogove allena jsem taky predtim nesahl, tak to chvilku trvalo), nicmene, zvukar za tu dobu opravdu ani nesahl na moje nastaveni kompresoru.
Nejvetsi pohroma nastala pri nastupu V.S.P. bandu a jejich """"""zvukare"""""" (6 uvozovek) protoze to byl opravdu amater. Zpevy na kompresoru rezal, doslova, o skoro 20dB, navic s silenyma casama (attack, release) a tak mu to neustale piskalo. Toho, ze kopak leze do cervenych, si ani nevsimnul. (a ze ho o 20dB reze). Vsechno vyvalene nahoru, snare zabiral na kompresoru o 15dB, takze nebyl ani slyset. VELMI AMATERSKY PRISTUP.
Ales, vlastnik aparatu, prijel nazvucit kapelu Praetorian, coz bylo o moc lepsi, privezl si na ne svuj rack (s velmi kvalitnima hrackama).
Mlade kapely neznely spatne, ovsem postupem casu se zvetsovala uroven dB a zvuk sel do haje (zejmena u zminovanych V.S.P.).
Na venek meli 3pasmove SPL ktere hrali opravdu hezky. +5x bass.
Velmi se mi libil Audix D6 na kopaku, na overheady byly Rode NT5, prehody a snare senheiser E604 (E602) na kotel myslim Audix D4 (muzu se plest), zpevy klasicky SM58.
Kytary klasicky SM57. Chybel mi mikrofon na snare ze spodu. senheiser z vrchu byl dost tupy, netvarny.
No, kritizuje se to hezky, kdyz to clovek nemusi delat.
Je fakt, ze zvucit 12 hodin v kuse (od 2 do 2) + chystat a sklizet neni nic prijemneho, po par hodinach uz je clovek hluchy a neudela nic.
Jeste trochu omameny alkoholem musim napsat posudek.
Zvukar netusi, co jsou to kompresory a jak se pouzivaji. Kopak se mu celou dobu limituje na kompresoru, "ale na PFL je vse v nule, takze pohoda". Zvucil jsem prvni kapelu, moje kamarady z Druhe faze, verim, ze by se to dalo udelat o moc lepe, ale mel jsem na to malo casu a techniku jsem videl poprve(Kompresory a gate PreSonus + na analogove allena jsem taky predtim nesahl, tak to chvilku trvalo), nicmene, zvukar za tu dobu opravdu ani nesahl na moje nastaveni kompresoru.
Nejvetsi pohroma nastala pri nastupu V.S.P. bandu a jejich """"""zvukare"""""" (6 uvozovek) protoze to byl opravdu amater. Zpevy na kompresoru rezal, doslova, o skoro 20dB, navic s silenyma casama (attack, release) a tak mu to neustale piskalo. Toho, ze kopak leze do cervenych, si ani nevsimnul. (a ze ho o 20dB reze). Vsechno vyvalene nahoru, snare zabiral na kompresoru o 15dB, takze nebyl ani slyset. VELMI AMATERSKY PRISTUP.
Ales, vlastnik aparatu, prijel nazvucit kapelu Praetorian, coz bylo o moc lepsi, privezl si na ne svuj rack (s velmi kvalitnima hrackama).
Mlade kapely neznely spatne, ovsem postupem casu se zvetsovala uroven dB a zvuk sel do haje (zejmena u zminovanych V.S.P.).
Na venek meli 3pasmove SPL ktere hrali opravdu hezky. +5x bass.
Velmi se mi libil Audix D6 na kopaku, na overheady byly Rode NT5, prehody a snare senheiser E604 (E602) na kotel myslim Audix D4 (muzu se plest), zpevy klasicky SM58.
Kytary klasicky SM57. Chybel mi mikrofon na snare ze spodu. senheiser z vrchu byl dost tupy, netvarny.
No, kritizuje se to hezky, kdyz to clovek nemusi delat.
Je fakt, ze zvucit 12 hodin v kuse (od 2 do 2) + chystat a sklizet neni nic prijemneho, po par hodinach uz je clovek hluchy a neudela nic.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Hoši ten Virbl mě nesedí už minimálně od té doby co se "nad" něj dává mikrofon.
Jsem si naprosto jist,že kdyby se bící na těchto festivalech,kde není čas,snímaly cca 3mi mikráky-šlapák a dva overheady,tak to bude věrnější a hlavně líbivější.Nesměly by ovšem do těch mikráků řvát převalené comba vedle bicích atd.
A také budou slyšet rozdíly různě naladěných virblů a celých bicích...!!!
Toto kurvení zvuku malého bubínku, už se používá tak dlouho,že už nemám chut se o tom neustále dokola bavit.
Již jsem to několikrát přirovnal ke krabici od bot,vytáhnuté z vody.
I dobrý mikrák,který se dá cca 5cm nad blánu,snímá hlavně a jen tu horní blánu!! Přitom celkový zvuk virblu je zcela jiný.Tak se může dobrý bubeník třeba pos..rat a může mít bící pošolíchané jak chce a základní buben bude vždy znít odpudivě!!!
Atd.atd.
Ten hnus, co všichni používají a vůbec jim to nevadí, musíme v našich řadách ZAKÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOUHLAS? Tak jo. Hola
Jsem si naprosto jist,že kdyby se bící na těchto festivalech,kde není čas,snímaly cca 3mi mikráky-šlapák a dva overheady,tak to bude věrnější a hlavně líbivější.Nesměly by ovšem do těch mikráků řvát převalené comba vedle bicích atd.
A také budou slyšet rozdíly různě naladěných virblů a celých bicích...!!!
Toto kurvení zvuku malého bubínku, už se používá tak dlouho,že už nemám chut se o tom neustále dokola bavit.
Již jsem to několikrát přirovnal ke krabici od bot,vytáhnuté z vody.
I dobrý mikrák,který se dá cca 5cm nad blánu,snímá hlavně a jen tu horní blánu!! Přitom celkový zvuk virblu je zcela jiný.Tak se může dobrý bubeník třeba pos..rat a může mít bící pošolíchané jak chce a základní buben bude vždy znít odpudivě!!!
Atd.atd.
Ten hnus, co všichni používají a vůbec jim to nevadí, musíme v našich řadách ZAKÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOUHLAS? Tak jo. Hola
-
- Administrátor
Ono z hezkeho 14" dreva se da udelat umelina snadno.
Ale da se udelat i hezky zvuk snare. Beta 57A zhora, SM57 ze zdola + trocha geted reverbu a je to. Tak jak to delame s Martinem na iLive.
ale rozhodne ne senheiser E602 nebo E604. To ten zvuk proste neumi.
Ale da se udelat i hezky zvuk snare. Beta 57A zhora, SM57 ze zdola + trocha geted reverbu a je to. Tak jak to delame s Martinem na iLive.
ale rozhodne ne senheiser E602 nebo E604. To ten zvuk proste neumi.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Bedňák
Já jsem si naprosto jistý, že pokud by se na fesťákách zvučily bicí třemi mikrofony tak jak se tady píše, že by ty bicí nebyly slyšet. Kolikrát totiž nejsou slyšet ani na pódiu.
-
- Mistr zvuku
overheady+kopák jsou dobrá volba pro jazz, unplugged, country a podobné žánry. Pro tvrdou rockovou hudbu ale opravdu rozhodně ne.
SM57 používá na virbl naprostá většina světa, takže to je jistota, ale dá se dobře udělat i s AKG, Audio-technikou, či Senheisery. Pokud máš kondík na haitkou, bere i virbl a ten samotný už je podle mně lepší zvučit zespod. Ale nemusí to být pravidlo, každý virbl je jiný a každý máme jiný vkus.
Audix v kopáku je fakt moc pěkný.
SM57 používá na virbl naprostá většina světa, takže to je jistota, ale dá se dobře udělat i s AKG, Audio-technikou, či Senheisery. Pokud máš kondík na haitkou, bere i virbl a ten samotný už je podle mně lepší zvučit zespod. Ale nemusí to být pravidlo, každý virbl je jiný a každý máme jiný vkus.
Audix v kopáku je fakt moc pěkný.
- zzbar
- Bedňák
Naprosto souhlasím. Pro návštěvníka jedinečné prostředí... Leč pro zvukaře docela děs. Jakoby projektant nepočítal s tím, že se zde budou konat kulturní akce. A že ty kulturní akce bude potřeba nazvučit.Tyl píše:Vážení v Popovicích je to opravdu nádhera!!
Ještě vloni tam bylo staveniště a nikde nic, a nyní se to podobá malému ráji.
Ve velkém amfíku nevhodný rozvod elektřiny. Také chybí stanoviště pro zvukaře, takže se musí vtěsnat někam mezi lavky do hlediště, kde je nerovný (šikmý) terén. A kdyby se v nové dlažbě udělal rastr(žlab) pro multikábl, taky by se nic nestalo.
V malém amfíku se jaksi počítalo s tím, že zvukař bude sedět až úplně nahoře. Má sice perfektní přehled, ale slyšet není nic! A tak se musí chodit dolů, protože zvuk je "výrazně jiný", než tam nahoře... Žlab pro multikábl také není. Úplně jednoduché stavební věci za pár kaček, v porovnání s tím, co to stálo a co to bude ještě stát...
Dělali jsme tam svatbu, cimbálovky, loutkové divadlo, Pakostru R. Pastrňáka, Poutníky... Pro diváky asi super, pro zvukaře nic moc. Bohužel.