Máme celý panelák po Revitalizaci asi 3-4roky a když končila letošní zima,nezdál se mě velký průvan pod okny/Sulko Záhřeb/ mezi parapetem a rámem.
Sepsal jsem ihned Reklamační protokol,zavolal svědka z sbd SLOVÁCKO a za týden přijeli ze Sulka.Samozřejmě to chtěli "zamáznout" tmelem z tuby.
Trošku jsem je seřval a prohlásil jsem,že se nebojím toho,když mě všechny čtyři vnitřní parapety "vyškubnou" a pak,po zjištění pravé příčiny, znova nainstalují.
No a za moment jsme se všichni jen divili a žasli.
Parapety Rehau,které Sulko používá mají být osazeny na dvou místech,shora pod rámem a zepředu,kde je parapet dotlačen na rám těsněním. Je to tzv. Kompripáska,která má schopnost se po aplikaci postupně sama rozpínat a utěsní všechny škvíry způsobené nerovnostmi plastových dílů k sobě přiléhajících.
TOTO TĚSNĚNÍ TAM NEBYLO A PROTO VŠEMI ŠKVÍRAMI HODNĚ TÁHLO.
Technici vše velmi ochotně utěsnili a věřte,že je nyní vše jinak. Okny netáhne,jsou zvukově těsnější a celkový dojem je konečně uspokojivý.
Jenže !!
Na našem paneláku /tři vchody 33bytů/ takto neúplně osadili dalších cca 120kusů vnitřních parapetů a celkový počet paneláků v okolí,takto ošulených je zatím nezjištěn...!!!
Jenže!!
Při těchto operacích se přišlo náhodou na to,ŽE ANI VENKOVNÍ PARAPETY NEJSOU OSAZENY SPRÁVNĚ !!!
Mají být ohybem pod rámem/nosem/zastrčeny,podsunuty do drážky ve spodní části rámu,která je 7mm hluboká.
Venkovní parapety jsou tedy v mnoha případech pod rámem nepodloženy,do drážky rámu nejsou po celé své délce nastrčeny a tak se při silnějším dešti roztříštené kapky dostávají přes "nos" parapetu a mizí v prostorách zateplovacího pláště,který je z 10mm silného polystyrénu...
Závěr??...
Již cítím,že tomuto nikdo ze čtenářů nebude věřit a tak počkám na ohlasy a pak budu pokračovat na přání dál.
Pokud mě ovšem některá z Firem nezlikviduje,protože toto nedávné zjištění nebude o malých financích,ale přinejmenším o statisících...
Jeden byt dělali tři technici celý den.
Venkovní parapety má na svědomí jiná firma s Fainovějším názvem,která se již k reklamaci také písemně hlásí,ale nejspíš nemá tolik volných finančních prostředků,aby se do toho pustila. Kdo také spočítá, kolik se takových průvanem napadených a deštěm prosálých,krásně zbarevných paneláků ještě objeví...!!!
Prosím Vás je toto alespon trošku uvěřitelné?
Mám totiž další a další podobně neuvěřitelné důkazy o neschopnosti a lajdáctví tzv. řemeslníků,kteří používají to staré známé: Lojzo podrž to a já jdu pro prachy.
Tyl
EDIT: podarilo se mi to smazat, preposilam tedy.
Katastrofalni nedostatek remeslniku
-
- Administrátor
Katastrofalni nedostatek remeslniku
Jan Bednář, web admin. 774 317344
basa, zvuk, mix.
basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Re: volepte si vokna izolepou-Katastrofalni nedostatek remeslniku
Na jednom rádiu ("rádio Wobenzym"), běží hodně dobrá reklama o nejlevnějších oknech, které netěsní.
Je to velmi trefné a připomíná mě to použití izolepy na vše, kde je to jen možné.
Např:
-když se na bicích strhne závit na stativu pro činel, volepí se izolepou. Ještě dnes je někteří mají takto "opravené".
-když praskne příchytka na mikrofon, volepí se izolepou. Pamatujete se na Shure jak jednu dobu praskaly?? Světová značka.
-izolepou se lepí kdeco-vlastně se dá zalepit i pusa (huba), aby tak nekecala.
-dokonce si někteří lepiči volepí i stativy na místech, kde je kluzná část. Stativ se pak při skládání zasekne. Úžasné !!
-no a někteří volepí snad každý kabel, aby bylo vidět, že bezpečnost nadevše. Jsou ty izolepy tak levné? Neřekl bych.
-na ukázku to snad stačí. Najdou se minimálně desítky dalších případů, kdy se bez izolepy neuďelá ani ň.
NO ALE CO POTOM PO AKCI ? KDO TO VŠE VOČISTÍ ROZCHODÍ A DÁ DO POŘÁDKU? No jasně, uhodli jste, kdo jiný než Tyl.
Hoši prosím prosím, moc to nepřehánějte.
Nedala by se vymyslet nějaká varianta pomocí izolepy i proti Covidu?? Bádejte a navrhujte.
Zatím Hola. Tyl
Je to velmi trefné a připomíná mě to použití izolepy na vše, kde je to jen možné.
Např:
-když se na bicích strhne závit na stativu pro činel, volepí se izolepou. Ještě dnes je někteří mají takto "opravené".
-když praskne příchytka na mikrofon, volepí se izolepou. Pamatujete se na Shure jak jednu dobu praskaly?? Světová značka.
-izolepou se lepí kdeco-vlastně se dá zalepit i pusa (huba), aby tak nekecala.
-dokonce si někteří lepiči volepí i stativy na místech, kde je kluzná část. Stativ se pak při skládání zasekne. Úžasné !!
-no a někteří volepí snad každý kabel, aby bylo vidět, že bezpečnost nadevše. Jsou ty izolepy tak levné? Neřekl bych.
-na ukázku to snad stačí. Najdou se minimálně desítky dalších případů, kdy se bez izolepy neuďelá ani ň.
NO ALE CO POTOM PO AKCI ? KDO TO VŠE VOČISTÍ ROZCHODÍ A DÁ DO POŘÁDKU? No jasně, uhodli jste, kdo jiný než Tyl.
Hoši prosím prosím, moc to nepřehánějte.
Nedala by se vymyslet nějaká varianta pomocí izolepy i proti Covidu?? Bádejte a navrhujte.
Zatím Hola. Tyl