880let Kostelan n. Moravou

Vaše recenze na Vás samotné.
Odpovědět
Tyl
Mistr zvuku

880let Kostelan n. Moravou

Příspěvek od Tyl »

Napište zde alespon to,jak se dobře zvučí uřvané Marshálové aparáty,když jsou vytavené nadoraz v nevhodném sále a ještě nasměrované přímo do lidí a na zvukaře.
Snad to nebude číst takový neštastník jako třeba Bob. Určitě by nám tyto stránky zatrhl. :mrgreen:

Aidzi
Zvukař
Kontaktovat uživatele:

Re: 880let Kostelan n. Moravou

Příspěvek od Aidzi »

:D
Aidzi
Tel: 739260346
email - i.c@email.cz

Tyl
Mistr zvuku

Příspěvek od Tyl »

jen tak pro zamyšlení:
Hrály tam v neděli Mařatice a po poločase to bylo 0:1
Pak se Kostelany tak ukrutně zbrchaly,že se jim "podařilo"výsledek vylepšit na 8:0 pro Kostelany.
Musí to přece nějak ladit-výročí 880let-8:0
Můj kluk tam hrál za Mařatice a nechápe :mrgreen:

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Bojů s naplno vyťavenýmy Marshally na mířenými do publika jsem si užil nesčetněkrát v malém klubu U Tetoura. Bob s bednou 4x12 je proti většině z nich slabý břídil. :lol: Tam si tahali i plnohodnotné stejky a zažil jsem tam jednoho i s dvěma plnohodnotnými stejky a dvěma zesáky na jednu kytaru. Musím říct, že mu to opravdu hrálo bombasticky, ale byl to takový ten kytarista, co hrál jen zkreslené kvintové powerchordy, žádné solo, žádný čistý zvuk, jen tvrdý hardcore naplno v místnosti i rozměrech cca 8x20m. U takových kytaristů často nebylo neobvyklé, když navíc chtěli pustit druhého kytaristu do svého odposlechu, jelikož ho přes ten rachot neslyšeli.. :mrgreen: :roll:
Řešil jsem to tak, že jsem se jim snažil předem vysvětlit, ať si to zeslabí (často marně) a pak jsem na nejhlasitějším nástroji ztáhl fader na nulu a zbytek kapely dorovnal nejhlasitějšímu nástroji. Nazvučil a dal speciální špunty do uší pro muzikanty, abych neohluchl. Naštěstí tam přes velkou hlasitost nikdy nebyl problém s vazbami ( vždy jsem měl čas si to navazbit předem a pochytat, snad se dobře podepsal i mikrák ATM610 nebo odposlechy a bedny JBL-byť té nejlevnější řady, nebo právě ten malý prostor). No ale chudáci lidi. Když pak dojde kapela s čistým zvukem Stratocastera, hned má člověk lepší náladu. ;) Ale není to jen o kytaristech, s basou je to ještě častější. A bubeníky -řezníky taky známe.
Zajímavou vychytávku jsem viděl jen na koncertě Gábiny Gunčíkové, kdy její kytarista měl svůj Marshall stejk za průhledným plexisklem.

Zlatííí bluesmani s 30W :) tvíďáky.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Vovaku, prosim, uprav si podpis, nekdo se ti na neho dostal...

Plexisklo se kvuli svemu "decibely zklidnujicimu" ucinku pouziva casto u kapel vyssich urovni (Krystof - bici) a je to opravdu super vec, sam premyslim, ze kdybych mohl nekde sehnat slusny kus plexi, okamzite ho beru a vozim na VSECHNY ksefty.

Plexisklo shanet, nevyhazovat!!!!!
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Odpovědět