Nový směr digitálních mixů?

vovak
Mistr zvuku

Re: Nový směr digitálních mixů?

Příspěvek od vovak »

Tak a já jsem si dnes dal takový dárek k svátku a koupil jsem si Apple iPad Mini. Teď se ještě i dočkat toho, že některou firmu napadne přijít na trh s něčím podobným, jako Mackie, ale aby to mělo třeba jen 12 vstupů, jen 2 auxy, ale hl. aby to stálo polovinu. Na letní zvučení pro kapely, které si vše zvučí sami z podia - bez zvukaře, by se to hodilo. Člověk, aby se uběhal než to nastaví a pořádně to vlastně ani nejde..

No a když už mám ten iPad, tak jsem si přiobjednal i tyto drobnůstky:
http://www.thomann.de/cz/km_19742.htm - tablet místo zpěvníku, nebo s aplikací Guitar Rig, nebo na pouštění nějakých samplů apd..
http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-ik-m ... g-pre.html - na nějaké to mono nahrávání vlastích nápadů na zkoušce apd. -i do iPhonu (interní mikrák bicí přebudí), nebo pro zapojení měřicího mikrofonu, či třeba jako jen mikrofonní předzesilovač s fantomem se bude hodit..

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Mám to tam už všechno. I ty CL a M7CL od Yamahy, Soudcraft Si i Presonus. Na iLive mám bohužel jen tu free verzi, kterou v praxi nepoužiju. Ta aplikace je docela drahá na to, že jim navíc ještě padá.. Musím říct, že i to prostředí se mi víc líbí u konkurence. U aplikace na iLive ani nejde měnit Q a i to nastavování auxů a efektů mi připadá složitější než u konkurence, která ty aplikace má navíc zdarma..
Nahrál jem si tam snad 50 aplikací a postupně ty špatné mažu.. :-)

No ale má to jen 16G paměť, což není moc a SD kartu nebo flaschku tam nedám jako u Androidu..

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

No, me ta aplikace nepada, nevim, kde je ten problem, ze to par lidem pada...

Michani auxu je zpusobeno variabilitou pultu, cela aplikace je taky volne k uzpusobeni, pomoci dvou custom layeru, ovsem, treba se zrovna michani do auxu brzo zmeni.

Q menis zoomem prstu u vybraneho pasma vertikalne, ne horizontalne.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

usacek
Bedňák

Příspěvek od usacek »

Kupuju.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Tak tohle jsem zrovna od vás pánové nečekal. :) Jsem příjemně překvapen!
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Jinak. Tato věcička by taky měla najít uplatnění u každého zvukaře či muzikanta, který už má iPad: http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... is-IO-DOCK

Nevíte náhodou někdo, jaké paramatry má převodník u zabudovaného mikrofonu v těch nejnovějších iPadech? Pokud interní mic. vyřadím např. napichnutím 4-pinového sluchátkového konektoru s předzesilovačem iRig Pre, tak v jakém rozlišení a v jaké sampl f to jde dovnitř a v jaké ven?

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Ten Alesis jsem teď viděl v akci.

Na flédě jsem dělal MC Dalek s jeho DJem, hiphop z New Yorku a z iPadu si přes IO Dock pouštěl samply.

K těm mikrofoním specifikacím, tam je to trošku horší:

http://blog.faberacoustical.com/2010/io ... t-options/

Počítám, že celý ten systém bude běhat na 48kHz, ale na příležitostné nahrávání nestudiové kvality to bude dohatě dostačující, na měření určite super. :)
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Odpovědět