Dopolední start proběhl bez komplikací. Bylo pouze mluvené slovo a CD - podkres.
Odpolední program už tak zcela jednoduchý nebyl, protože nikdo pořádně nevěděl (hlavně u folklórních souborů, co přesně budou potřebovat a kde to vlastně bude stát (myšleno rozmístění muziky, zpěváků, tanečníků). Muzika byla snímáná mikrofony Shure BETA + vajíčko na basu "malé", zpěvy byly snímány sběráky - placky 2x ze předu pódia a 1x z boku.
Hlavní problém byl u souboru "Liša", což je dětský soubor s primášem (tuším) Balajkou a děvčicama, které zpívaly. I když jsem muziku několikrát stahoval takřka na "0", tak děvčata byly tak tiché, že i když jsem značně posiloval přední sběráky (od kterých stály cca 1,5-2m) jsem v podstatě nezesiloval je, ale housle primáše. Upozornil jsem na to jejich vedoucího, ale jeho odpověď byla - to je jedno.. Můj pocit z toho byl takový, že nezáleží na celku, ale hlavně aby vyniknul primáš. Kvalita muziky byla docela mínusová (jestli je to trémou, nebo nedostatečnou přípravou nevím). Podobný zážitek z jejich produkce už jsem měl na Slavnostech vína u Františkánského kláštera.
Další věc, co mne u tohoto souboru hodně zaráží je to, že jim tam nějaký nástroj vytváří zvuky podobné zpětné vazbě. Který to byl si ale netroufám tvrdit. Můj dojem je, že to jsou jedny z "konter". Bylo to něco kolem vyšších středů a bylo to docela nepříjemné...Ten samý pocit jsem měl už na Slavnostech vína..
Poslední nastoupila "mini" Topolanka. Bicí jsem pobral jedním sběrákem, muziku druhým (5x trumpeta, 2x tenory a tuba), tanečníky třetím sběrem z boku. Myslím, že to bylo to nejlepší z celého odpoledne..
Pořadatel byl spokojený a muzikanti taky (dostal jsem pochvalu ) ... Tož tak..
Závírání vinařských cyklostezek - UH
-
- Zvukař
- Kontaktovat uživatele:
-
- Mistr zvuku
Re: Závírání vinařských cyklostezek - UH
Jakou pochvalu -upřesni to,abychom věděli...
Od koho,v jakém podání,byl to polibek,flaška vína...
Nenechávej si ti jen pro sebe. Co?
Od koho,v jakém podání,byl to polibek,flaška vína...
Nenechávej si ti jen pro sebe. Co?
-
- Zvukař
- Kontaktovat uživatele:
Re: Závírání vinařských cyklostezek - UH
Od nějakého muzikanta.. Ani ti nevím..Adostal jsem na konci i flašku vína.. Dobré bylo..