Golem 21.1.2012

Vaše recenze na Vás samotné.
Odpovědět
vovak
Mistr zvuku

Golem 21.1.2012

Příspěvek od vovak »

Tady jsou fotky a malá recenze ze sobotní akce v Golemu:
http://www.mestozlin.com/galerie/2012/2 ... lub/album/
Segmenti byli po všech stránkách bombastičtí. Skvělé pětihlasé vokály, výborné kytarové dvojsóla či dvojsóla kytara+housle, dobré arange, nadupaná rytmika, dynamika a k tomu naprosto profesionální show od začátku až do konce. Např. v nějaké písničce tam měli stopku, tak při ní zároveń i jakoby zkameněli jak sochy a za pískotu fanynek se snad minutu se ani nehnuly. Pak jeden z nich jakoby ožil a ty ostatní začal pokládat na zem jako voskové figurýny. Navíc měli i kvalitní nástroje a pódiovku, tak se to dobře zvučilo. Předkapela byla citelně horší ať už vybavením, tak muzikou a hlavně zpěvák byl slabý a dost věcí mu vůbec nesedělo, což se celé samozřejmě promítlo do celkového zvuku.
Akustika prostoru patří určitě mezi ty lepší a to PA., tam nehraje nejhůř. Zvukaři to sice nazývají "starý Cimbalův šrot", ale zvučit se s tím rozhodně dá, což v případě Segmentu se mi myslím rozhodně povedlo. 8-) U předkapely jsem ten dobrý pocit neměl. Ne že by to byl průser, ale známe to, že u slabší kapely se můžeš ukroutit a pak po nich nastoupí jiná a vše naráz hraje o 100% líp.
Průser je (krom toho, že není v racku jedinný gejt) ovšem stav místního mixážního pultu. Ten Allan GL2200 je tam snad 20 let a je v takovém stavu, že je doslova na heslo. Uhlíková vrstva hlavně hlavních výstupů je pravděpodobně místy úplně vydřená, kontakty v insertech taky na heslo, jedna šavle jede naplno a nejde zeslabit apd.. Vypadával mi tam občas zvuk celé pravé strany p.a., nebo se to občas celé zeslabilo (někdy jen zpěv), aniž bych na cokoliv sáhl, pak se to zas celé probralo. Vždy stačilo mírně praštit do mixu jako do staré televize a zas to hrálo, ale zvuč tak. :mrgreen: Během toho večera si ten mix se mnou tak 20x takto zalaškoval, že se něco na 1-3 sekundy samo zeslabilo nebo vypadla jedna strana p.a..
Ve finále pak za tebou doběhne nasraný asi místní starší rocker s větou: “Chlapy dejte si to tady kurva už do hromady, to už je nejmín pátý koncert po sobě, co vám to takto blbne!“. Naštěstí si nechal vysvětlit, že tam zvučím poprvé a jen na záskok a že na technický stav mixu či kabelů je potřeba si stěžovat jinde. Pak jsem se dověděl od kluků z Fakultury, že když tam hrály někdy před ¾ rokem, tak zvukař měl stejné problémy s mixem už tehdy. No myslíte, že mě na to někdo upozornil předem?

Tyl
Mistr zvuku

Re: Golem 21.1.2012

Příspěvek od Tyl »

Juro tak tam dej nabídku na opravu toho mixu !!
Předej kontakt a určitě se s tím dá něco udělat,aniž by to bylo příliš drahé.
Nemusí to být zrovna generálka,co by stála 10tis...
Víš přece,že nemožné děláme ihned a zázraky na počkání :P

vovak
Mistr zvuku

Re: Golem 21.1.2012

Příspěvek od vovak »

Určitě jim to při nejbližší příležitosti navrhnu. Zítra je tam Fleret, tak mě bude zajímat, jak to proběhne. A protože teď hraji v kapele s jejich bývalým basákem a on se tam chystá, tak se tam možná i ukážu.
Oni ještě mají podezření na hlavní výstupní kabely z mixu do p.a., které se tam 20 let neměnili a zkusí určitě nejdřív vyměnit ty. Je to levnější. :lol: No ale vzhledem k tomu, že mně se to většinou podařilo nahodit bouchnutím do mixu (to možná nikoho z nich nenapadlo :D ), tipuju to na něj. I když ty kabely na tom mají možná taky částečně podíl. Jinak zvuk tam má na starosti Petr Vítek a ty výstupní kabely vede záhadně ne přes párák, ale šňůrama vedle páráku. Ten je prý nový (to byl tipuju asi první marný pokus odstranit ty problémy).
Problémů je tam samozřejmě víc. Cd přehrávač, který přeskakuje (na to mně sice předem upozornili, ale nevím, proč ho nevymění, když se dá sehnat na aukru za stovku) a co vždy pěním, že všude, kde potřebuješ mít světlo, je tma. Nad podiem je kvantum světel (Fakt hodně led paarek a mají tam i 4 podlahové scanery, ale ovladačka je na podiu a osvětlovač tam nebyl..), ale bedna s veškerýma šňůrama je za závěsem úplně ve tmě. Neosvětlený rack s koncáky ve tmě (tam zas nevím, proč vypojují a balí všechny odposlechy včetně speakonů a XLR šňůr) a u mixu úplná tma. Žádná lampička, žádné světýlko v racku (natož zezadu) a nacelý 32 kanálový mix jen jedno 10cm tykadýlko uprostřed. Nechápu, proč si do klubu musí každý zvukař vozit svoje lampičky, když dnes se dá koupit všelijakých ledkových světýlek doslova za pár korun..

Odpovědět