Hody Kunovice, Stare mesto 1.-2. 10.

Vaše recenze na Vás samotné.
Odpovědět
zblebt
Administrátor

Hody Kunovice, Stare mesto 1.-2. 10.

Příspěvek od zblebt »

Hody v Kunovicach:

Bylo to vice behani nez zvuceni z moji strany, chtelo to celkove jeste jednoho cloveka navic (byli jsme ze zacatku jen dva, potom prijel Tyl).
Chystali jsme klasicke proslovy.
Bedny 2x SPL La212 se slabsim zesilovacem, takze jsem je nedaval do sterea, ale paralelne, abych zvysil vykon. (cti EDIT2)
Toto se odehralo na Panskem dvore, pote me cekalo ukrutne rychle stehovani 2 aparatu pres silnici a schody. Rudlik si se schodama poradil, tak nebyla zadna dalsi prodleva.
Proslovovy aparat se tedy postavil na proslov pred uradem a druhy aparat byl na dechovku.
Dechovka mela zacinat ve 4, coz by bylo dost casu na nachystani vseho... Bohuzel chtela zacinat uz ve 3, proto jsem tedy jako splaseny jeste musel 2x zabehnout do auta pro propojky a baterky.
Dechulu jsme pobrali po sekcich kondenzatorama. Clovek si potom nemuze hrat s hlasitosti kazdeho nastroje, naopak se mu to ale odvdeci v prirozenejsi barve nastroju a kapela hraje jako celek. V dechovce samotne nebyly zadne vetsi rozdili v sile hry, takze nikdo netrcel.
Kdyby bylo vice casu, a dechovky vice ochotne, daval bych radeji u vsech DRATOVE mikrofony. Takova SM58, ATM610 nebo cokoliv jineho nez bezdrat by bylo o moc lepsi. (Ted byl spis problem s casem, nez s premlouvanim dechovky, dechovka byla velice privetiva a par kluku mi pomohlo i jednou skocit pro veci)

Proslov u uradu. Bedny jsme meli u zdi u skoly, bezdraty na zdi u skoly (aby nevypadavali, bylo tam moooooc lidi). Mozna by bylo lepsi pro priste dat bedny normalne pred urad, tam bylo ale strasne moc lidi, hrozilo by, ze nekdo za stojan zakopne apod. (byla tam opravdu hlava na hlave) Proto jsme nechali bedny na strane. Zpozdeni nebylo velke, a proto nevznikaly ani problemy s mluvenim. (Kdyz mate bedny hodne daleko a slysite ozvenu, mate problem mluvit souvisle, cekate vzdy, az se uslysite.)

Nedelni Stare Mesto doplnim pozdeji.

EDIT: zasuvky: v panskem dvore jsou 2 pripojky, jedna u jeviste, druha jakoby ve stredu, jsou tam 2x 230 a 2x 400 (na obou)
U uradu jsme meli vytahnutou elektriku ze skoly.

EDIT2: zavladla u me blbost a debilita. :) Myslel jsem, az jsem premyslel.
Ano, pokud zesilovac doda napr. 2 x 200W do 8 ohm, doda tedy pote treba 2 x 400W do 4 ohm. Jenze v tu chvili me zastinila slepota a uz me nenapadlo, ze pokud dam bedny na 2 kanaly, do kazde bedny pote pujde 200 W (8 ohm), ale pokud dam 2 bedny na 1 kanal, (400W - 4 ohm), bude mit kazda bedna stejne jenom 200W.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Tyl
Mistr zvuku

Re: Hody Kunovice, Stare mesto 1.-2. 10.

Příspěvek od Tyl »

Bedny 2x SPL La212 se slabsim zesilovacem, takze jsem je nedaval do sterea, ale paralelne, abych zvysil vykon.

Tady toto bych neviděl tak jednoznačně. Zkusme se nad tím zamyslet...
Zesík to byl Yamaha P-4500 a ten dává téměř 90Voltů na kanál !!
Pozor-Byl jsem u mixu,když začalo žádání za strany Chasy o povolení Hodů a postupně jsem vše vyjel až na max.
Box SPL/LA212 jsem měl cca 2metry nad sebou a chvěly se mě plomby v zubech. Průšvih na sebe nedal dlouho čekat-po proslovu do mikráku někdo zajuchal fistulí z blízka a na zlomek sekundy bylo ticho !!!
Je možné,že Honza díky tomu Paralelnímu zapojení na jeden kanaál zachránil boxy,protože podle mě vypnul na okamžik konec.
Taková fistule do mikráku je velmi nebezpečná,pokud řetězec nemá v cestě žádný kompresor...
Víte proč?

blazekrom
Zvukař

Příspěvek od blazekrom »

Zvučil sem Proslov starosty na hodech ve Starém Městě, vše probíhalo bezproblému, až nato že mě chyběly držáky na mikrofony. Zavolal sem kolegovy a ten mije ihned dovezl, takže akce dopadla bobře.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Myslím, že je málo pravděpodobné, aby samotná fistulka vypnula koncák (tepelně přetížením), protože má malý energetický potenciál. Na to je potřeba basy. Jinak ale, pokud byl koncák naplno (což asi byl - navíc ve 4 ohmech jej dostaneš snáz do zkreslení než v osmi), tak to pro horny mohl být záhul a pokud je tam žárovka na výhybce, tak asi pěkně zasvítia. :-)
Co se týče bezdrátů u dechovek, tak nejlepší bezdrát je ten, který zapomeneš v garáži. Na nic je tam nepotřebují a je to zdroj 90% průserů. Nikdo s tím neumí zacházet, vypínat a zapínat, abys stále lítal na podium skrz bezdrátů, baterky, spolehlivost, vzájemné rušení, navíc je to zvukově horší než dráty, tak proč ?

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Spis bych to videl na proudovou ochranu, protoze akusticka uroven toho houknuti byla o moc vetsi, nez uroven mluveni.

Nedele: Stare Mesto, Podium na hristi zakladni skoly.

Podium je zde velke, coz je neprijemne, zejmena u souboru, ktere tanci v zadu a pritom zpiva. (vratim se k tomu pozdeji)
Na programu byli jenom CM a sbory, takze jsme si namaslili klasickou osvedcenou metodu:
Basa (SM57), cimbal (ADX51-kondik), kontry (ADX51-kondik, kdyby byli kontristi dva), primas, prvni, druhe housle, klarinet (SM58).
Sbery zepredu Rode NT-5, z boku posileno F15 a jeden jsme, kvuli velikosti podia dali ze zadu na stativ. (ve vysce 3 - 3,5m; netipnu presne)

Rode NT-5 se mi uz podruhe velmi osvedcili, protoze poberou opravdu hodne a nekresli, ani kdyz male deti prijdou az uplne k mikrofonu. Jediny problem je vitr, ktery nas bohuzel doprovazel, a tak 3x byl slyset. Pokud ale vezmu do uvahu PRO TUTO PRILEZITOST vitr vs zvuk, zvuk vyhral. Vyhral proto, ze vitr nebyl tak silny, aby ustavicne rusil, pokud by byl vitr vetsi, vzal bych radeji velkomembranovy kondenzator (placku).

Dynamicke mikrofony na housle:
Pouzil je i Martin kdyz jsme zvucili CM S. Gabriela s Buty a opravdu, zmenilo to muj nazor, zvuk je dobry, zpev to bere taky hezky a nepiska to.

Behem programu se za mnou stavil pan starosta a rekl mi, ze tam bude jedno cislo, kde bude hrat 20 muzikantu. (2 basy, 2 cimbaly, 2 primasi a zbytek housle)
Takze mikrofon z kontru jsem dal na druhy cimbal, klarinetovou SM58 jsem dal na basu, Primas mel svuj, Druhy dostal bezdratovy, housle jsme pobrali sberakama, takze udelaly hezkou plochu.
Pote se vse rychle hodilo zpatky a program pokracoval.

Jedina vec, na kterou bych chtel upozornit je ELEKTRICKY PRIVOD. Jeli jsme z 230V zasuvky (stacilo) akorat jsem na konci akce zjistil, jak jsem odpojoval privod, ze zasuvka mela 2 vyvody, na jednom jela aparatura (nase prodluzka) a do druheho si nekdo z muzikantu v klidu zapojil nabijecku na mobil. Ne, ze by to byl vyrazny problem, ale nekdy by se to mohlo poznat (zkrat nabijecky vyhodi jistice, apod.) Privod jsem nezapojoval ja, takze jsem o tom do konce akce nevedel. Priste si to tam ale pohlidejte, a dejte tam treba cedulku, nebo tu druhou zasuvku prelepte.

Problem byl ale s bezdraty. Maji vystup na XLR, ja je potreboval dostat do jack (Line) tak jsem pouzil XLR-jack kabel. Bezdraty meli ale malou uroven, i s gainem naplno byli moc potichu (-35dB pri hlasitem mluveni), tak jsem je zesilil jeste pomoci output gain na kompresoru (kompresni prah byl na 0dB). Kdyz budete mit vic casu priste, podivejte se, jestli na nich neni zapnuty pad (v mikrofonu) nebo otocena uroven vystupu na prijmaci.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Odpovědět