Presonus StudioLive 16.4.2
WWW stránka výrobce
Všechny produkty firmy Presonus zde »
CENA S DPH
46 990 CZK
1 925,82 EUR
CENA BEZ DPH
39 158 CZK
1 618,34 EUR
Doprava ČR:
ZDARMA
Doprava SR:
ZDARMA
Záruka:
36 měsíců
Nejlepší ceny. Našli jste někde v EU lepší cenu?
Pokusíme se Vám dát cenu ještě nižší!
CHCI LEPŠÍ CENU »
doba dodání: 4-8 prac. dní
skladem
zboží je skladem u dodavatele
Poslat tuto stránku emailem
Náhled k tisku
fb
Sdílejte tento produkt na Facebooku »
twitter
Sdílejte tento produkt na Twitteru »
google
Vložte do Vašich Google záložek »
splatky
Nákup na splátky
on-line nebo na našich prodejnách
více »
splatky
Propagujte nás
A získejte další výhody !!!
více »
ok
30 dní na vrácení zboží
více »
volejte zdarma
Volejte k nám ZDARMA
bezplatná linka:
800 111 170
více »
Presonus StudioLive 16.4.2 • Digitální mixážní pult 16-kanálů 32-bitové interní výpočty FireWire rozhraní 22x18 6 odposlechových cest 4 podskupiny mikrofonní předzesilovači XMAX Fat Channel strip pro každou sběrnici: kompresor limiter gate high-pass filter ekvalizér dvojice master stereo DSP efektů: reverb a delay s tap tempem 24-bitové převodníky hlavní výstupy XLR i TRS
Firma Presonus je ve světě profesionálního audia relativně krátkou dobu, ale i přesto stihla posbírat řadu ocenění za svá inovativní a dostupná řešení. Firma vznikla v roce 1995 v Americe a od začátku bylo její prioritou přinášet na trh profesionální a zároveň dostupné produkty pro muzikanty i zvukaře. Poprvé na sebe firma Presonus upozornila 8-kanálovým kompresorem s digitálně ovládanými analogovými obvody, čímž tehdy disponovaly pouze cenově nedostupné mixážní pulty. Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat: DigiMax, FireStation, FirePod či FireStudio, vše dnes už legendární přístroje. Spektrum výrobků Presonus je ovšem mnohem širší – od nahrávacích a monitorovacích zařízení přes předzesilovače až po signálové procesory. Výrobky Presonus se navíc mohou pochlubit jednou z nejvyšších spolehlivostí na trhu.
Presonus StudioLive 16.4.2 je pravděpodobně ten nejvybavenější a nejflexibilnější 16-kanálový digitální mixážní pult, jaký kdy spatřil světlo světa. V jeho útrobách se skrývá 16 mikrofonních předzesilovačů XMAX s velkým headroomem, FireWire rozhraní 22x18 pro nahrávání i přehrávání, nevídaná výbava kanálů (čtyřpásmový ekvalizér, kompresor, limiter, gate, DSP efekty), šestice odposlechových cest a čtveřice podskupin a mnoho dalšího. StudioLive 16.4.2 je doslova napěchován funkcemi a opět nastavuje vyšší laťku pro zařízení do nahrávacího studia, ale i pro ozvučování.
Široká nabídka efektů
Efektová výbava mixážního pultu Presonus StudioLive je naprosto unikátní. StudioLive totiž obsahuje veškeré efekty, které jsou potřeba pro profesionální práci při ozvučování i nahrávání. Celkově je k dispozici 22 kompresorů, 22 limiterů, 22 gate, 22 high-pass filterů, 2 stereo reverb/delaye, 2 31-pásmové ekvalizéry, 2 master stereo limitery a další. Tím vám ušetří nejen spoustu problému s transportem, zapojování a spolehlivostí, ale zejména ušetří i nemalou část vašich peněz. Všechny efekty jsou 32-bitové pro maximální kvalitu zvuku a muzikalitu, s ničím si tak nezadají s profesionálními rackovými přistroji, jejichž pořizovací cena za stejný počet efektů by byla mnohonásobně vyšší.
Pro ozvučení i nahrávání
Presonus StudioLive elegantně kombinuje profesionální digitální mixážní pult s vícekanálovým nahrávacím zařízením, vůbec přitom neztrácí na uživatelské přívětivosti a je výborným společníkem jak na koncerty, tak do studia. Možností, jak zkombinovat výhody obou světů jsou nespočetné, od využití DSP efektů při živém ozvučování až po libovolné kombinování a míchání smyček ve studiu. Fantazii se meze nekladou a StudioLive se postará o to, abyste vy nenarazili na žádné technické překážky.
Snadné a efektivní digitální mixování
Díky technologii QuickTouch máte nyní velmi rychlý přístup ke každému parametru, stopě, efektu či odposlechové cestě. Můžete navíc ukládat nastavení kanálů či určité sekce efektů, můžete dokonce uložit nastavení všech kanálů a jejich efektů a zpětně je poté vyvolat. Veškerá práce s daty se přitom děje se 32-bitovou přesností, nemusíte tedy mít strach o ztrátu kvality zvuku.
Opulentní výbava kanálů
Stisknutím tlačítka „select“ u každého kanálu se okamžitě zpřístupní efektová a routovací výbava daného kanálu. Pro každý vstup, každou odposlechovou cestu, podskupinu a hlavní výstupy jsou tak k dispozici veškeré efekty: semi-parametrická ekvalizace (založena na technologii EyeQ), high-pass filtr, kompresor, limiter a noise gate.
DSP efekty a ukládání nastavení
Presonus StudioLive obsahuje i dvě programovatelné 32-bitové stereo DSP jednotky, které nabízí řadu reverbů a delayů se snadným nastavením všech parametrů a tap tempem. Samozřejmostí je ukládání a vyvolávání presetů. Pokud je řeč o ukládání nastavení, StudioLive si hravě poradí s ukládáním nastavení pro celý mixážní pult či pro jednotlivé efekty na kanálu.
Profesionální zvuková kvalita
Jestliže se někde na Presonus StudioLive nešetřilo, tak je to bezpochyby zvuková kvalita. Veškeré operace se zvukem v digitální doméně probíhají ve 32-bitech (floating point), což zaručuje velký headroom. Převodníky jsou samozřejmě 24-bitové a nabízí 118dB dynamického rozsahu.
FireWire rozhraní 22x18
Presonus StudioLive je vybaven rozhraním FireWire a pro jeho perfektní synchronizaci i technologií JetPLL. Díky tomu lze simultánně nahrávat 22 kanálů a přehrávat 18 kanálů. Při nahrávání lze navíc zvolit, zdali chcete nahrávat signál ještě před efektovou sekcí nebo až za ní. StudioLive je kompatibilní s Mac i Windows a podporuje veškerý profesionální produkční software, např. Logic, Nuendo, Cubase, Sonar, Audition a další.
Nahrávací software CAPTURE
Součástí balení je i vícestopý nahrávací software CAPTURE, který je určen pro snadné a přehledné nahrávání s Presonus StudioLive. Díky rozhraní podobnému standardním digitálním vícestopým nahravacím zařízením se bude každý zvukař cítit jako doma od prvního momentu, kdy software začne používat.
Propojení více jednotek
Pokud vám snad počet kanálů jedné jednotky nestačí, není nic snazšího než pomocí FireWire rozhraní propojit více jednotek a rozšířit tím počet kanálů až na 64. Připojit přitom nemusíte jen další Presonus StudioLive, ale například i FireStudio Tube nebo FireStudio Project. Samozřejmostí je přesná synchronizace všech propojených jednotek a nulová latence.
Technické údaje:
• Digitální mixážní pult s FireWire rozhraním
• 24-bitové A/D/A převodníky
• Interní výpočty 32-bit floating point
• Počet kanálů: 16
• Počet mono vstupů: 16 (XLR/TRS)
• 16 mikrofonních předzesilovačů XMAX třídy A
• Výbava kanálů: Gain, +48V, Solo, Post, Select (Fat Channel), Aux Output
• Série efektů Fat Channel pro každý vstup, výstup, odposlechovou cestu, podskupinu a master výstup
• Výbava „Fat Channel“: Obrácení fáze, HPF, Noise Gate, kompresor, limiter, ekvalizér, Assign, FireWire Send
• High-pass filtr: rozsah 24Hz až 1kHz
• Noise Gate: On, Threshold (0 až -84dB), Release (0,05 až 2s)
• Kompresor: Auto (automatické nastavení náběhu a doběhu), Soft Knee (běžně je kompresor hard-knee), Threshold, Ratio, Attack, Release, Makeup Gain,
• Ekvalizér: Aktivační tlačítko pro každé pásmo, rozsah gainu +/- 15dB, Low a High Shelf, Hi Q (Mid a High Mid pásmo)
• Pásma ekvalizéru: Low (36-465Hz), Low Mid (90Hz – 1,2kHz), High Mid (380Hz – 5kHz), High (1,4 – 18kHz)
• Limiter (0 dBFS)
• Panning a Stereo Link (předdefinované dvojice)
• Přiřazení do podskupiny (dedikovaná tlačítka Sub1-4 + Main)
• FireWire výstup kanálu – přepínání post/pre Fat Channel
• Monitoring pro 16 kanálů (módy: vstupní kanály post-fader, vstupní kanály pre-gain, gain reduction jednotlivých kanálů, výstupní hlasitost odposlechových cest)
• 100mm fadery
• 6 odposlechových cest (aux)
• 4 podskupiny
• Výbava podskupin: Solo, Mute, Select (Fat Channel)
• Master sekce: Aux Input A/B + Select, Talkback, CUE + PFL + SIP, 2Track In, Phones, Monitor, Aux ½ + ¾ + 5/6 + Main, Talk, Select (Fat Channel)
• 31-pásmový stereo grafický ekvalizér pro master výstup
• Konektory hlavního výstupu: XLR (stereo + mono), TRS
• 2 digitální 32-bitové DSP stereo efekty
• Přehledný displej
• Talkback (vstup pro mikrofon)
• Vstup pro lampu 12V BNC
• Sluchátkový výstup
• Ukládání nastavení celého mixu, Fat Channel nastavení či DSP
• FireWire 400 rozhraní s možností spojování více jednotek (kompatibilní i s FireStudio Tube a FireStudio Project)
• Technologie JetPLL pro minimalizaci jitteru
• Možnost montáže do racku
• Součástí balení produkční software CAPTURE
• Kompatibilní s Mac OS X 10.4.11, Mac OS X 10.5.2 a vyšší, Windows XP SP2 a vyšší (32 i 64-bit), Vista (32 i 64-bit)
Technické údaje:
• Frekvenční rozsah: 20Hz – 20kHz (+/- 0,5dBu)
• THD: <0,005%
• Ekvivalentní šum (EIN): 130dB (A)
• Odstup signálu od šumu: -94dB (A)
• Rozsah gainu (mikrofonní vstup): -16 až +67dB
• Phantomové napájení: +48V +/-2V
• Převodníky: 24-bit, 44,1/48kHz
• Dynamický rozsah: 118dB (A)
• Jitter: <20 ps RMS (20Hz – 20kHz)
• Napájení: 220-240V
• Spotřeba: 100W
• Rozměry: 568 x 437 x 175 mm
• Hmotnost: 10,4 kg
Právní upozornění k popisu výrobku: Veškeré popisy výrobků jsou zpracovávány našimi spolupracovníky výhradně pro společnost AUDIOTEK s.r.o.. Jakékoli užití spočívající v kopírování nebo napodobování popisu výrobku bez výslovného souhlasu společnosti AUDIOTEK s.r.o. je protiprávní, porušující práva společnosti AUDIOTEK s.r.o. k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Více informací zde »
MODEL: Presonus StudioLive 16.4.2
POZN: Výrobce si vyhrazuje právo změnit specifikace produktu bez předchozího upozornění.
alternativní obrázky: Presonus StudioLive 16.4.2
navigátor produktů (produkt se nachází také v těchto kategoriích):
MIXÁŽNÍ PULTY » digitální mixážní pulty
MIXÁŽNÍ PULTY » digitální mixážní pulty
PRESONUS CENTER » Digitální mixážní pulty
ukázky produktu, videa:
Hledat ukázky a videa produktu Presonus StudioLive 16.4.2 zde »
TIP: podržte CTRL a klikněte na odkaz výše a Youtube Vám vyhledá videa v nové záložce Vašeho prohlížeče
diskuze k produktu: Presonus StudioLive 16.4.2
DAVID | poslat mail | 16. září 2008, 16:34
kolikpak to stojí
Hodnocení produktu: 1 z 10
JAHTONE | 29. září 2008, 16:41
MYSLÍM ŽE OKOLO 48000 KČ
Hodnocení produktu: 10 z 10
deiv | poslat mail | 29. září 2008, 19:27
Pokud stojí tento mix cca 50 000,- tak to bych určitě uvažoval o mixu Yamaha 01V96V2 je to vyzkoušené a za ty prachy super.
LL | 3. prosince 2008, 15:03
Bolo by pekne keby ste k produktu ktory uvediete do netshopu uviedli aspon orientacnu cenu, urcite by to vsetci ocenili.
RE: deiv z 29. září 2008, 19:27
sosnam | poslat mail | 5. ledna 2009, 17:11
Yamaha je odzkoušená-je super,ovšem v pohodlnosti na živé zvučení a vícestopé nahrávání na Presonus nestíhá.
RE: sosnam z 5. ledna 2009, 17:11
mirek | poslat mail | 4. března 2009, 14:43
Jen by mě zajímalo,v čem chceš porovnávat yamahu,která je dlouhým vývojem téměř dokonalá skoro ve všem s noname výrobkem,výrobcem,který nemá jakékoliv zkušenosti.Přitom popisobvaný výrobek stojí stejně jako zmiňovaná Yamaha 01V96VCM.Yamaha je symbol digitálních pultů.
RE: mirek z 4. března 2009, 14:43
Rolf | 4. března 2009, 15:04
Jen bych podotknul, že nemá smysl srovnávat 01V96VCM s tímto, protože ty pulty mají zcela jinou koncepci a asi trochu i účel použití.
Předně je nutné vzít v úvahu, že Yamaha je ve standardu 24 kanálová (16 analog + 8 ADAT) a za nepatrný peníz jde rozšířit až na 40 kanálů. Má zřejmě i širší/variabilnější možnosti použití, byť za cenu možná pro nezasvěceného na první pohled složitějšího ovládání (není složitá, používám jí léta). Tzn. Yamaha je velký profi pult v miniaturním balení.
Presonus je čistý 16 kanál vymyšlený tak, aby se přehledněji a snadněji ovládal a dal se ihned na 100% využít jak pro live, tak pro recording (analogové výstupy, FW atd.). Nikdy z něho nic víc nebude, nemá žádné další možnosti rozvoje, ale to co umí by měl umět dobře.
Setkal jsem se s ním jenom na veletrhu, takže praktické vědomosti nemám.
S ohledem na cenu a možnosti je asi vítězem Yamaha i když předpokládám, že i Presonus si najde uživatele, kterým bude naprosto vyhovovat. Tipoval bych to hlavně na studia
RE: mirek z 4. března 2009, 14:43
sosnam | poslat mail | 20. března 2009, 17:36
Yamahu mám,je supr spolehlivá,nemůžu si stěžovat,ale live zvučení bude jednodušší na Presonusu.A o tom je právě řeč - je dělaný přesně pro tento účel
RE: sosnam z 20. března 2009, 17:36
Rolf | 22. března 2009, 22:46
Mě zvučení s 01V96 nepřijde nijak komplikované. Po několika odjetých kšeftech s Yamahou nemůže mít nikdo moc problém, takže tahle výhoda Presonusu vydrží tak 5 prvních kšeftů pokud někdo přejde z analogu.
Pak vyplují na povrch nevýhody jako je uzavřená architektura = nemožnost rozšíření a přizpůsobení rozličným situacím.
Nicméně určitě tenhle pult spoustě lidí poslouží dobře.
Adam | poslat mail | 26. března 2009, 23:43
Pokud jde o Presonus, myslim, ze konecne prisli s velmi prijemnym resenim, ktere vyhovuje lidem jako jsem ja.Je skvely v klubu i pro recording, pokud jak uz tu byo zmineno nehledate ve skutecnosti neco jineho,tento mix je pro poloprefesionaly, nekoho kdo chce rychle a jednoduse pracovat se zvukem,prekrasne nahrajete v 16 kanalech koncert a pak jejdoma smichate s plnym vyuzitim zpetneho mixu prio na kozoli presonus,mylim,ze kdyz bych tuzil po necem vetsim tedy pokud jde o rozsireni apod. uvazoval bych o jinem mixu,pokud vam staci 16 kanalu,je to parada
Rossi | poslat mail | 2. února 2010, 13:18
Chci se zeptat, jestli Presonus Studio Live má motorové fadery, z popisu mi příjde, že je nemá. Dík za odpověď
Lukas | poslat mail | 27. února 2010, 23:08
fadery nie su motorizovane, no pamataju si v akej polohy boli ked uzivatel ulozil scenu, a potom ked ju chce znovu `recall`nut naspat, tak sa mu hore na LEDkach na kazdom vstupe ukaze kde boli + cim je fader blizsie tym intenzivnejsie LEDka blika. Vyrobca uvadza ze taketo riesenie zvolil kvoli znizeniu ceny...ja osobne niesom natolko pohodlny aby som tomu nastavenie venoval minutu..a usetril oproti yamahe.
Tyl | 24. července 2011, 12:46
Co děláte s nadměrným celkovým šumem tohoto výrobku?
U výstupních XLR je trimr,který je z výroby nastaven tak,aby nebyl šum příliš slyšitelný.
Po zesílení na běžnou úroven se šum nedá tolerovat.
XxX | 25. července 2011, 09:54
To je jednoduché - nekupujeme si ho:-)
XxX | 25. července 2011, 09:55
To je jednoduché - nekupujeme si ho:-)
Presonus 16/4/2
-
- Zvukař
- Kontaktovat uživatele:
Re: Presonus 16/4/2
Prošel jsem si jednu (a je jich asi daleko víc) diskusi a podle ohlasů je to docela příjemný mix (podmínkou je výměna zdroje a nový FW u Disku) s dost špatnými efekty.. hlavně hall, reverb... Jinak žádné zásadní problémy s ním nepopisují.. Dá se přes něj nahrávat po stopách... Což je doclea fajn.. A není problém jej propojit s dalším kusem a tím získat 32 stop... Chce to ale ještě pročíst asi víc diskusí... 
Linky na diskuse :
http://www.zvukarina.cz/forum/presonus- ... 04-45.html
http://www.zvukarina.cz/forum/zvukova-t ... t=presonus
a další přes Google není problém najít..

Linky na diskuse :
http://www.zvukarina.cz/forum/presonus- ... 04-45.html
http://www.zvukarina.cz/forum/zvukova-t ... t=presonus
a další přes Google není problém najít..

-
- Mistr zvuku
Je to již dva roky co jsem měl doma nový kus a velice rychle jsem jej vracel !!!
Ten šum je totiž podle yamahy 01v naprosto nesnesitelný.
Všichni o tom vědí. Jen ti co ho mají se o tom nechtějí bavit,protože za ty prachy se jim to zdá být parádní kup.
To se mě tenkrát také tak jevilo. Dokonce jsem měl objednané kusy dva.
Naštěstí jsem si toho povšimnul a rychle jsem to "ŠUMÍTKO" vrátil.
Toš tak
Ten šum je totiž podle yamahy 01v naprosto nesnesitelný.
Všichni o tom vědí. Jen ti co ho mají se o tom nechtějí bavit,protože za ty prachy se jim to zdá být parádní kup.
To se mě tenkrát také tak jevilo. Dokonce jsem měl objednané kusy dva.
Naštěstí jsem si toho povšimnul a rychle jsem to "ŠUMÍTKO" vrátil.
Toš tak
-
- Zvukař
- Kontaktovat uživatele:
Jo.. Někdo se o tom zmiňoval, že je to docela šumivé.. Ale nedával jsem tomu moc váhu, protože to byl jeden-dva ohlasy.. Jinak nikdo nic neříkal..
A v případě, že jsi to měl a hned vracel - nechápu tedy, proč jsi to sem vyhodil?
Jsem myslel, že o tom uvažuješ... 
Dodatek : Aha.. byl jsem nepozorný a nevšimnul si toho tvého postu... Pak je to jasné...
A v případě, že jsi to měl a hned vracel - nechápu tedy, proč jsi to sem vyhodil?

Dodatek : Aha.. byl jsem nepozorný a nevšimnul si toho tvého postu... Pak je to jasné...

-
- Administrátor
To byla citace prispevku urcite. 
Jo, my jsme o nem uvazovali, pak jsem precetl recenze na zvukarine.cz....
No, myslim, ze nam pan Tyl chtel ukazat, to, co davno vime, ze OV1 neni zas tak blby pult.

Jo, my jsme o nem uvazovali, pak jsem precetl recenze na zvukarine.cz....
No, myslim, ze nam pan Tyl chtel ukazat, to, co davno vime, ze OV1 neni zas tak blby pult.

Jan Bednář, web admin. 774 317344

basa, zvuk, mix.

basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
Hoši,
Presonus tak šumí,že zůstává rozum stát,zda má výrobce takového jména, vůbec nějakou soudnost...!!!
Presonus tak šumí,že zůstává rozum stát,zda má výrobce takového jména, vůbec nějakou soudnost...!!!