Tyto bezdráty zkusíme? Líbí se?

Tyl
Mistr zvuku

Re: Tyto bezdráty zkusíme? Líbí se?

Příspěvek od Tyl »

Konec kočkování a tečka.

Nyní zbývá prověřit několik věcí:

-Proč se neprodaly ty kusy co včera došly z Brna,které nyní máme u sebe. V Brně se nějak podezřele dlouho válely.
-krabice jsou odrbané,na jedné handce už se odlepuje samolepka,jak to někdo při delším zkoušení šudlil v ruce...
-protože jsem se již několikrát spálil,tak si dávám větší pozor a vidím to na něco o čem ještě nevíme !!
-za ty prachy je to špičkový bezdrát a měl by být určitě v nějaké recenzi a tak prosím hledejte...
-mimo jiné 2,4G to je hodně používaná frekvence u modelářů/Milan s tím přinejhorším bude ovládat letadýlka/ atd atd... Je tam sice pilot ,ale bádejme. Co????????????

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Nejlepší by asi bylo porovnat zvuk obou systémů s originál drátovým mikrákem, který by měl být samozřejmě nejlepší.
Ve spolehlivosti spíš věřím Senheisrům a ta jejich sada se mi líbí hlavně univerzálností.
Co se simulací týče, tak chápu, proč je třeba výhodné simulovat zvuk Hamondek, na které potřebuješ stěhováky, chápu proč simulovat hall katedrály, kterou si doma nepostavíš, nebo i chápu proč simulovat zvuk 100W MesaBoogye, na který buď kytarista nemá nebo na něj těžko může trénovat a nahrávat v panelákovém pokoji. Ale simulovat třeba pružinový hall nebo už vůbec mikrofon, to už je spíš jen komerční tah výrobce, aby tam toho bylo co nejvíc, ale proč bych za to měl platit. Pokud tam totiž mají kvalitní mikrofonní hlavu, která věrně snímá, tak ji ty digitální prznítka spíš jen přidají na chemickém zvuku a pokud tam mají špatnou hlavu, která sejme málo detailů, tak tomu žádná simulace nepomůže. Nehledě na to, že simulace bude vždy jen napodobování originálu.
Znám kytaristy, kteří si koupili červenou prdélku od Line6 a teď z ní využívají jen v efektové smyčce na echa apd. a znám jen tu v Napajedlích dva muzikanty, kteří si koupili s velkým nadšením kytaru a basu VARIAX od Line6 -Jarovi Skopalovi přestala fungovat hned na prvním kšeftě, tak ji vrátil a ten druhý se jí zbavil taky celkem brzy, protože ho nějak rychle omrzela.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Ja jsem prave mel nastesti slyset Line6 POD HD a Variax nazivo, na zivo si to osahat a velmi me to presvedcilo. Stara cervena ledvinka je hruzna, nove hracky od Line6 stoji za to.

Recenze:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ijen~2011/

Vovaku, projed si nejake videa na internetu, anligcke recenze, mozna zmenis nazor. :)

Proc se valely na prodejne?
Protoze pro Line6 to neni hlavni zdroj penez a v CR na to neudelal dostatecnou reklamu, ptal jsem se kluku v audioteku uz pred pul rokem, maji to tam vystavene, ale neni o to zajem, protoze to zna jen malo lidi, kluci to tam nebyli moc ochotni sami vyzkouset a tak to taky moc nenabizeli.

Vsechny recenze, ktere jsem prelouskal byli velmi optimisticke, verim, ze mikrofon bude mit nejake mirne problemy, jak uz se ukazaly utopene tlacitka, ale ze zvuku byli vsichni velmi uneseni, nenastaly zadne vypadky a mikrofon je velmi prijemny do ruky.

K porovnani mikrofonu:
Jo, to bych rad slysel. :) Zejmena rozdil mezi SM58 - XVD 70 (s presetem SM58) - SLX s hlavou SM58. :)
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Určitě velkou výhodou toho bezdrátu Line6 je, že nepotřebuje kompander, jako běžné bezdráty, které se tím zbavují šumu na úkor kvality zvuku. To je asi hlavní důvod, že dosahuje harmonickém zkreslení jen 0,03% ( Senheiser má 0,9%).
Jenže mluvit o nízkém zkreslení při používání simulací bych se přes to moc neodvažoval.
Trošku by mohla vadit latence. 4ms je v pohodě, ale nevím, jakou latenci mají ty naše digitály. Pokud by se dostali přes 2 ms a dala se za ně ještě bedna s digitálním zesilovačem, či mezi to Driverack, mohlo by se to nasčítat na již obtěžující zpoždění pro zpěváka či moderátora. Možná ne, ale zvažte i to.
Jinak přikládám pár reakcí od lidí na ten prostřední Honzův test, ať víte i o dalšíh neduhách toho Line6: (přeloženo překladačem)

Mike:
Ahoj Ryan, jsem si koupil XD-V70 po přečtení vašeho vynikající přehled. Mám rád kvalitu zvuku mic, ale mám velký problém, skrz který chci vrátit mic. Přeruší to WiFi připojení v mém domě. Nikdo doma může být na internetu bezdrátově, když je zaplý můj mikrofon. thoght se to nemělo nic rušit. Používám Apple Time kapsle bezdrátový router (2,4 GHz), který je u mě ve sklepě. My V70 mikrofon je připojen nahoře na hlavní úrovni. Obvykle, když zpívám, čtu texty ze sítě na mém iPad bezdrátově. Teď to nemůžu udělat už. Nebylo nic uvedeno o zásah do návodu k použití V70, ale když jsem na jejich on-line "Pokročilé instrukce byla celá část o tom, jak by to mohlo zasahovat do bezdrátové sítě, atd., a doporučují stěhování vybavení, které není vhodné mě. Prosím, pomozte, pokud víte něco, co nemám. Byl bych raději znal všechny tyto problémy předtím, než jsem si koupil zařízení. Mike

ODPOVĚĎ:
Ahoj Mike, Omlouvám se za zpoždění. Musel jsem to minul. Hlavní věc, kterou jsem zmínil v článku je, že vlastní mikrofon signálu nebudou mít problémy pracovat v těsné blízkosti wi-fi router. Je možné, že skutečná router může docházet k rušení. Nicméně, je to docela snadné opravit jen tím, že nastaví kanál, který používáte. webu Line 6 má průvodce, můžete použít k určení, který kanál nastavit router na i bezdrátové mikrofony a Váš problém bude postaráno .

KiKolaps
Ahoj Mike, nedávno jsem koupil 3 XD-V30s 2 handheldy a lavalier.When hraji jednu poznámku signál vypadne 1 nebo 2 sekundy po počátečním náběhu počítače.Mám bezdrátové ve stejné místnosti.
BEZ ODPOVĚDI

Dan D
Koupil jsem Line 6 XD-V70 mic asi před třemi týdny a zjistil, že je dobře postavené však vážně postrádá audio vlastnosti, kterým dávám přednost. Zpíval jsem v jedné kapele nebo jiné asi 32 let. Použil jsem Line 6 mic v praxi a další členové nevěděli, že jsem přešel z mého Audio Techinca AT2010 k Line 6,. Každopádně se zeptal, jestli jsem nachlazený, atd., když jsem používal Line 6. Přešel jsem tedy zpět na Audio Technica AT2010 jeden večer, a řekli: "Opravdu dnes přinesl svůj hlas Dan". Nic se nezměnilo, kromě mikrofonu. Podle mého názoru se jedná o velmi ceněný přesný MIC a simulované mikrofony na tento produkt nemůžou ani přiblížit reakce za mých 80 dolarů Audio Technica AT2010. Vracím ještě dnes.
BEZ ODPOVĚDI

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Jo, ja jsem to psal, akorat se mi to predtim neodeslalo a v dalsim psani jsem na to uz zapomel.
Obcas to rusi wifi v okoli, takze ne na bisnis konference, kde potrebujou dalsi manageri pracovat a byt neustale online, ale to asi stejne neni nase parketa. :)
Mikrofony se myslim ale daji provozovat i na "nizsi vykon". Tedy pokud by byla potreba nerusit okolni wifi, lze prijmace dat na podium a snizit vykon.

Nicmene, na nasich slavnostech, uvadeni akci venku, v redute a ve vsech kulturacich po okoli je to vec, ktera nam moc zili netrha.
Mozna by mohla, kdyby se chtel koupit iPad na dalkove ovladani iLive, ale tohle je asi jen moje utopie. :)
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Tyl
Mistr zvuku

Příspěvek od Tyl »

Tak hoši pozor !!
Prý je jediný problém s kapelama,které si do riderů napíší,že Line6 nechtějí proto,že to zatím neznají a tak si poručí Shure nebo Sennheiser.
Tak se ještě mrkněme do riderů co se tam píše.

Jinak je na přijímačích špatně čitelný display,nejde regulovat,ale to je jedno,protože ani není potřeba.

Pište co jste zjistili a budeme je tedy zkoušet na Jarmarku v UH. Těšíte se?

Tyl
Mistr zvuku

Příspěvek od Tyl »

Tak hned na první důležité akci se to projevilo? Prosím upřesněte co se stalo,proč a jak se budeme příště jistit,aby jsme nebyli za kokoty !!!!!!!!!!!!!!
Doufám,že se nyní neobjeví názory,že se to nemělo brát...
Znám moderátory,kteří jsou vynikající,ale pochopit jak ovládat více zapuštěné tlačítko-Mute/Off-to nikdy nezvládnou !!!!!!!!!!!!
Nebo to vidíte jinak?

Zde je má předpověd,kterou jste brali jen tak okrajově...

Hoši zkoušíme s Martinem LIne6 a zatím čekejte na výsledky.Zatím jsou u handky tak utopené tlačítka,že tuším díky tomu velký problém...
Než se k něčemu dopídíme tak popřemýšlejme společně nad "cveky" SKP 100 g3 !!!!!!!!!!!!!!!!!
Představte si u toho různé mikráky s vypínačem,do nastavení nikdo nepoleze a vše by bylo vyřešeno. A ještě možnost to strčit do kapsy a připojit k tomu cokoliv...!!!
COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO?

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Tak s Line6 nebyl problem zadny, moderatorka ovladani pochopila velmi rychle a nikdy se nestalo, ze by nekdo mluvil a nebyl zapnuty.
Akorat Prim z Coppelie mel problem ten mikrofon zapinat (trvalo mu to dlouho - pri mutovani si to vypnul atd.) tak jsme mu dali ten jednodussi.

Potom jsem si akorat urizl ostudu, protoze jsem az moc zesilil ten druhy bezdrat, po te vymene, protoze jsme meli spatne nastavy routing toho kanalu.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Odpovědět