Nečumte zbytečně na display !!!

zblebt
Administrátor

Re: Nečumte zbytečně na display !!!

Příspěvek od zblebt »

Krasa. :)

Jo, analog na nasi ligu zvukove urcite vytezi. Ale v momente, kdy nebudu mit kvalitni outboard a na vystupu budu mit driverack PA, tak radeji pojedu s iLive. :)

mimochodem. :)

Obrázek

Do Vanoc to mozna stihnou. Melo by to u vsech okolo nahradit OV1. :)

Samozrejme bych o moc radeji jezdil s MH2, drawmerama a driverack 260. :)
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Mrkněte se na to ještě jednou z blízka http://www.midasconsoles.com/images/con ... 0-main.jpg
Myslím, že srdce každého zvukaře se zahřeje, když si na takový pult sáhne a já si na něj minulý víkend sáhl (zvukaři byli tak ochotní, že mě protáhli přes bariery a ochranku a docela dlouho jsme si i pokecali). Lidi chodili kolem a říkali: "Tý vole jak v tomto se někdo může vyznat..?" Měli to tam Zlínští PoverDance a tvrdili, že jsou pravděpodobně jediní v republice, kdo Midas 3000 vlastní.
Tu Yamahu na hlavní scéně nikdo neobdivoval, byť z ní trčela obrazovka jako můj domácí monitor. Zvukař i na hlavní scéně byl opravdu ochotný a ještě víc mě všude provedl i na hlavním podiu přes ochranky a vůbec vše mi chtěl ukázat, protože byly 3h v noci a oni zrovna dohráli a taky, že měl dost vypito (což jsem se docela divil, jak na takovém fesťáku může být zvukař hlavní scény pod parou).
Nicméně sáhl jsem si i na hlavní scéně na front i monitor mixy (byly oba stejné digi Yamahy M7CL) a působily docela chladně a žádné zvláštní pocity to ve mně nevyvolalo (na rozdíl od Midas 3000).
Čili dalo by se napsat, že jedna z dalších nevýhod digitálu je i to, že nejsou sexy, nejsou přitažlivé pro muzikanty, kterých je často okolo mixu většina a prostě i běžné publikum se u nich nepozastaví a neřekne: "Tý jo, tak to je fakt mazec v tom se vyznat".
Je to sice nedůležitá věc, ale tady analog jednoznačně vede. Navíc je spousta pořadatelů, kteří vidí, že mix někoho má 1000 čudlíků v porovnání s jiným zvukařem, co má pár tlačítek na digitálu a pokud oba zvukaři mají podobné výsledky, tak oni většinou raději zaplatí toho s 1000 čudlíky. A muzikanti, ti taky v převážné většině raději zvukaře s analogem.

blazekrom
Zvukař

Příspěvek od blazekrom »

Taky bych si chtěl sáhnout na Midas 3000, jak vidím na fotce tak to opravdu vypadá zajímavě :) . To ti závidím, že ses prošels se zvukařem po poldiu a ukázal ti všechno. Stím souhlasím, že když projdeš kolem digitálu, tak to nikoho moc nezájímá, ale když vidí analog, tak to je jiné, to se lidí otočí :)

smakec
Bedňák

Příspěvek od smakec »

zdravím Vás.
ta Yamaha je smejd. měl jsem s ní možnost několikrát pracovat a nechtěl bych ji ani zadarmo. v podstatě jakoukoliv yamahu a to i analogovou. práce naprd.
co se týký té H3000, mám s ní možnost n ěkolikrát do roka pracovat. Je to pult kde na co si vzpomenete to si tam uděláte. to se s něajkým a to jakým koliv digitálem nedá vůbec srovnat. to že powerfuckerdance tvrdí že jsou jsou jediní, kdo ho mají, tak vězte že oni jsou jediní ve všem:-D. těch pultů je po republice myslím 5 co vím. Mají je jen vesměs velké rental firmy. pult na FOH se z převážné většiny staví dle požadavků headlinner kapely. co se týká těch digitálů...v případě že sním jezdíš sám tak je to v pohodě, ale začal bych až tak od soudcraft Vi1. nevýhoda další a to velká, že v případě že si ktomu nepořídíš další box (párák) nepřipojíš další externí zařízení. což je uplně nahovno. žádný pult ač ten "nejlepší na světě" nemá v sobě nastřádané wxkluzivní mašinky viz (TL AUDIO, SPL, SSL) atd. nemluvě o preamp-ech. rozdíl mezi zapojením takové mašinky do insertu a nebo přímo systémem mic-preamp-mix je jasný a slyšitelný. u T112 těch možných in out moc není. tak se setkávám s problémem jak to vše pozapojovat abych se vlezl. a to ještě vidím tu arogantnost a hloupost některých majitelů digitálních pultů jak vidí že si přináším svoje racky. teď mám 3x 4U. než je otevřu tak jsou furt mistři světa a kecy kecy že jejich pult má všechno a že to hraje uplně božsky. káždá mašinka má něco do sebe. a hlavně taky záleží na obsluze toho daného pultu. když dojedeš na festival, máš na zvukovku max 25min. chystáš 31nástrojů a potřebuješ pracovat fakt rychle, něco zpárovat, něco překopírovat, kde co a jak, a ten inženýr zvuku co tam má ten digitám na tebe hledí a přemýšlí jak ti to provést a to s rychlostí mrtvé želvy, tak to fakt kvetu.
ale naštěstí jich už moc není, ale pořád jsou.
pro mě je nemožné se naučit 20 pultů, nehledě na to že každý zvukař to má nějak nakonfigurované.
mám flashdisc na které si koncerty zapisuji, ale to se dá pak použít jen v případě že pak někdy jedeš se stejným systémem.
apropo..... teď na tom motosraze ve Vápenkách. dobrá práce obou kluků. a moc díky za pomoc s konfigurací pultu. jezdím do roka tak 7x s t112 a jste druzí kdo to jaks taks zvládá v pohodě a rychle.
no a co se týká hledění do toho displeje... tam jsem se díval a dívám jen na nastavení feedbacku u delay a na hall.
jinak je ten displej k hovnu. zvučím podle uší a je mi jedno jestli mám na eq nastavené nějaké šílené himaláje a nebo je to klidné moře.
to samé i u procesorů.
ale je pravda že na podium nehledím skoro vůbec.
v okamžiku kdy se do toho ponoříš, tak nemáš čas na nic jiného než vše kontrolovat a analizovat a přemýšlet a zkoušet jak co zlepšit. proto jsou u mě lepší aanlogy s racky, kde máš vše naprosto plně pod kontrolou a můžeš lítat očima a rukama po pultu. zvukařina je o uších a niancích. a každá skladba je jiná a všem můžeš pomoci ale také samozřejmě ublížit a hlaně je to NEVDĚČNÁ PRÁCE a ten tlak, který je na zvukaře vyvíjený během koncertu je obrovský.
ale samozřejmě toto se tak nedá dělat u všech akcí, nebo kapel. Vy máte jinší zápřah než já
Já mám vesmě 20min na zvukovku a 1h koncert což je trošku o něčem jiném.
tak se držte chlapi:-))))
zamiloval jsem se teď do lampového vitalizeru od SPL. chci ho na basu. měl jsem starý vitalizer taky od SPL a hrál luxusně. je to sice prasárna ho použít na jeden kanál když ve stereu s ním uděláš uplně jiný obraz celkového zvuku na výstupu, ale na té base ti to příjemně trhá játra:-)
no a ještě jeden miláček mě asi určitě čeká a to transpresor od SPL. to je taky takovýá jedna prasárna. na virbl pěkně prosím:-) na horní.
musím to ale nějak vymyslet s penězy, tak jako vždy

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Tak ty procesory si pujdu nekdy poslechnout. :)

Je fakt, ze moznosti insertu na iLive chybi, brutalnim zpusobem. Moznosti neco nekam poslat a vratit do jine savle je snad jen 12? Budu na to muset udelat program.
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Když to zapojíš na inzerty, dáš do signálové cesty další dva převodníky. Bude to vypadat pak: Mic-AD--DA-Lampový preamp-AD--DA.
Z hlediska zvuku i rychlosti zapojení i přemýšlení u ovládání je lepší natáhnout pro takové asi spíš ojedinělé případy z podia klasický 12ku párák.
Pak by to bylo: Mic-Lampový preamp-AD--DA, což je správně. Naskočí tam sice ztráty v páráku, ale podle mně to určitě bude hrát líp.
Samozřejmě mít v mixu i ten program na toto je určitě plus.

Odpovědět