Mrkněte se na to ještě jednou z blízka
http://www.midasconsoles.com/images/con ... 0-main.jpg
Myslím, že srdce každého zvukaře se zahřeje, když si na takový pult sáhne a já si na něj minulý víkend sáhl (zvukaři byli tak ochotní, že mě protáhli přes bariery a ochranku a docela dlouho jsme si i pokecali). Lidi chodili kolem a říkali: "Tý vole jak v tomto se někdo může vyznat..?" Měli to tam Zlínští PoverDance a tvrdili, že jsou pravděpodobně jediní v republice, kdo Midas 3000 vlastní.
Tu Yamahu na hlavní scéně nikdo neobdivoval, byť z ní trčela obrazovka jako můj domácí monitor. Zvukař i na hlavní scéně byl opravdu ochotný a ještě víc mě všude provedl i na hlavním podiu přes ochranky a vůbec vše mi chtěl ukázat, protože byly 3h v noci a oni zrovna dohráli a taky, že měl dost vypito (což jsem se docela divil, jak na takovém fesťáku může být zvukař hlavní scény pod parou).
Nicméně sáhl jsem si i na hlavní scéně na front i monitor mixy (byly oba stejné digi Yamahy M7CL) a působily docela chladně a žádné zvláštní pocity to ve mně nevyvolalo (na rozdíl od Midas 3000).
Čili dalo by se napsat, že jedna z dalších nevýhod digitálu je i to, že nejsou sexy, nejsou přitažlivé pro muzikanty, kterých je často okolo mixu většina a prostě i běžné publikum se u nich nepozastaví a neřekne: "Tý jo, tak to je fakt mazec v tom se vyznat".
Je to sice nedůležitá věc, ale tady analog jednoznačně vede. Navíc je spousta pořadatelů, kteří vidí, že mix někoho má 1000 čudlíků v porovnání s jiným zvukařem, co má pár tlačítek na digitálu a pokud oba zvukaři mají podobné výsledky, tak oni většinou raději zaplatí toho s 1000 čudlíky. A muzikanti, ti taky v převážné většině raději zvukaře s analogem.